Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike prvo uspješno zatvorilo pregovore u okviru pristupanja Republike Hrvatske OECD-u

Slika /slike/2023/Untitled design.png
Nakon što je u listopadu na sjednici Odbora za zapošljavanje, rad i socijalna pitanja OECD-a u Parizu predstavljen Pregled RH za područje tržišta rada, socijalne i migracijske politike, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zaprimilo je 8. prosinca i službenu obavijest o ispunjavanju uvjeta za pristupanje OECD-u u područjima iz nadležnosti Odbora.

Odbor za zapošljavanje, rad i socijalna pitanja ocijenio je pozitivnim spremnost i sposobnost Hrvatske za provedbu pravnih instrumenata OECD-a iz nadležnosti Odbora te usklađenost politika i praksi s najboljim politikama i praksama OECD-a u području tržišta rada, osposobljavanja, socijalne zaštite i migracijske politike. Odbor je prepoznao i pohvalio aktivnosti te ostvarene rezultate Republike Hrvatske, kao i spremnost da nastavi adresirati i rješavati preostale izazove.

Zaprimanjem službene obavijesti, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uspješno je završilo prvi od ukupno 25 tehničkih pregleda koji se raspravljaju i usklađuju na odborima i radnim skupinama u procesu pristupanja OECD-u.

Pisane vijesti