Ministar Piletić na obilježavanju 30. rođendana SOS Dječjeg sela Lekenik

Slika /slike/2023/SOS DS Lekenik/L700x500.png
Ministar Marin Piletić u srijedu, 20. rujna 2023. sudjelovao je na obilježavanju 30. rođendana SOS Dječjeg sela Lekenik, prvog SOS Dječjeg sela u Hrvatskoj, kojim je pokrenut obiteljski pristup dugoročne brige o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

SOS Dječje selo Lekenik ustanova je socijalne skrbi koja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi pruža usluge organiziranog stanovanja i smještaja, uvjete za sretno odrastanje, učenje i razvoj, kao i uslugu organiziranog stanovanja za oko osamdesetero djece.

Ministar Piletić podsjetio je da SOS Dječje selo Lekenik već tri desetljeća nesebično pruža ozračje ljubavi i zaštite djeci i mladima u alternativnoj skrbi, pri čemu je naglasio da je njihovo nesmetano odrastanje i razvoj odgovornost društva u cjelini.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dugi niz godina sa SOS Dječjim selom Lekenik ima uspješnu suradnju financirajući provedbu raznih programa i projekata, a za pružanje usluga organiziranog stanovanja i smještaja sklopili su ugovor o pružanju socijalnih usluga kako bi se djeci i mlađim punoljetnim osobama koje nemaju priliku odrastati u vlastitom domu, omogućilo što sretnije djetinjstvo.


 

Pisane vijesti