Ministar Pavić s povjerenicom Europske komisije Marianne Thyssen

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić susreo se danas u Ministarstvu s povjerenicom Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen. 

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić susreo se danas u Ministarstvu s povjerenicom Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen. Na sastanku je uz ministra sudjelovala i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. 

Na poziv ministra Pavića povjerenica Thyssen boravila je u prvom službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg se susrela s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, sudjelovala na konferenciji „Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava“ te potpisivanju projekata iz Europskog socijalnog fonda vrijednih više od 75,9 milijuna kuna.

Na bilateralnom sastanku povjerenica i ministar razgovarali su o važnosti Europskog socijalnog fonda, izazovima implementacije Europskog stupa socijalnih prava kao i mjerama aktivne politike zapošljavanja za koje je Vlada ove godine izdvojila 1,6 milijardi kuna.

Ministar Pavić upoznao je povjerenicu s aktivnostima koje Ministarstvo provodi u okviru priprema za predsjedanje Vijećem za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO Vijeće) te je izrazio zadovoljstvo što je prihvatila njegov poziv i pružila podršku ESF projektima u Hrvatskoj.

Pisane vijesti