Ministar Pavić na konferenciji „Budućnost rada - Danas. Sutra. Za sve.“ u Bruxellesu i EPSCO Vijeću u Bukureštu

budućnost rada

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovat će, u utorak, 9. travnja, na konferenciji „Budućnost rada – Danas. Sutra. Za sve“ u Bruxellesu.

Riječ je o konferenciji u organizaciji Europske komisije na kojoj će o budućnosti rada, između ostalih, govoriti predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Europske komisije nadležan za euro i socijalni dijalog, također zadužen za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala i Marianne Thyssen, povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage. U okviru konferencije održat će se nekoliko panela, a ministar Pavić sudjelovat će na panelu Upravljanje promjenama – upravljanje i partnerstvo.

Uz to, ministar Pavić boravit će u srijedu, 10. travnja i četvrtak, 11. travnja u Bukureštu gdje će se održati neformalni EPSCO sastanak u okviru rumunjskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Vijeće EPSCO okuplja ministre nadležne za rad, zapošljavanje, socijalna pitanja, zdravstvo i zaštitu potrošača iz svih država članica EU-a. Vijeće radi na povećanju stope zaposlenosti i poboljšanju radnih i životnih uvjeta, osiguravajući visoku razinu zdravlja ljudi i zaštite potrošača u EU-u. Podsjećamo, Hrvatska će Vijećem EU-a predsjedati od siječnja do lipnja 2020. te uz Rumunjsku i Finsku čini predsjedavajući TRIO.

Predstavnici ministarstava nadležnih za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku iz Rumunjske, Finske i Hrvatske tijekom 2018. godine održali su četiri sastanka, u Bruxellesu, Dubrovniku, Sinai i Helsinkiju, na kojima su razmatrali i dogovorili zajedničke prioritete TRIO programa za predsjedanje Vijećem za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO Vijeće). Foto: © European Commission

Najave