Ministar Marin Piletić u povodu Svjetskog dana posvojenja održao radni sastanak s predstavnicama Udruge Adopta

Slika /slike/2023/Vijesti/Adopta.jpeg
Povodom Svjetskog dana posvojenja, 9. studenog 2023. ministar Marin Piletić održao je sastanak s predstavnicama udruge za potpore posvajanju Adopta, na temu snažnije suradnje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Adopte, a s ciljem unaprjeđenja procesa posvojenja, stvaranja pozitivnog i podupirućeg okruženja za obitelji nastale posvojenjem te poboljšanja položaja djece u sustavu socijalne skrbi.

Ministar Piletić naglasio je kako Ministarstvo s posebnom pozornošću pristupa posvojenju, u skladu s čim je i razvilo konstruktivnu suradnju i partnerstvo s Adoptom. Istaknuo je kako "Ministarstvo nastavlja pružati podršku svim akterima na terenu kako bismo zajedničkim snagama podigli svijest i senzibilizirali javnost o važnosti obiteljskog okruženja za razvoj svakog djeteta, ali i potaknuli one koji su se odlučili ili premišljaju o posvojenju".

Ministarstvo, između ostaloga, pruža financijsku podršku i Adoptinom programu Centar posvojenja, čiji je cilj unapređenje sustava podrške posvojiteljskim obiteljima na području Republike Hrvatske, a od 2016. godine do danas Adopta je financirana kroz devet programa u ukupnom iznosu većem od 260 tisuća eura. Ministar je naglasio kako dosadašnja suradnja i ostvareno partnerstvo stvaraju dobre temelje da u skorom razdoblju, nastavno na rekordnu 2022. godinu kada je u Hrvatskoj posvojeno 196 djece, ta brojka bude nadmašena.

Uz ministra, na sastanku su sudjelovale državna tajnica Margareta Mađerić, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof i ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo.

Pisane vijesti