Ministar Marin Piletić u Petrinji predstavio mjere pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji za 2023. godinu vrijedne 6 milijuna eura za područje zapošljavanja

  • Slika /slike/2023/Petrinja 022023/Petrinja01.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar Marin Piletić predstavio je u četvrtak, 9. veljače 2023. u Petrinji mjere pomoći za Sisačko-moslavačku županiju za 2023. godinu vrijedne šest milijuna eura iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje se dodjeljuju u okviru mjera aktivne politike zapošljavanja.

Istaknuo je kako se navedene mjere odnose na proširenje potpora za zapošljavanje, samozapošljavanje i mobilnost radne snage te kako je stavljen naglasak na tržište rada kao i daljnja zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Vlada Republike Hrvatske daje jasan signal, da unatoč tome što je u ovom mandatu na području Sisačko-moslavačke županije stvoreno četiri tisuće radnih mjesta više, nastavlja kreirati politike i mjere za daljnju revitalizaciju kako bi gospodarski život na ovom području dobio dodatan zamah i da bi žitelji Županije imali sigurnu radnu okolinu koja će im jamčiti kvalitetna radna mjesta“, istaknuo je ministar Piletić.

Prva mjera tiče se potpore za zapošljavanje. Riječ je o de minimis potpori kojom se poslodavcima omogućava zapošljavanje radnika na području Sisačko-moslavačke županije financiranjem 100 posto troška bruto I plaće u trajanju od godine dana i to u rasponu od 700 do 1025 eura ovisno o stupnju kvalifikacije osobe koja se zapošljava.

Ministar Piletić istaknuo je kako je to dvostruko veći iznos koji se može ostvariti u ostatku Hrvatske.

Potporom za samozapošljavanje, omogućit će se podnositeljima zahtjeva koji registriraju poslovni subjekt na području Sisačko-moslavačke županije potporu u iznosu do 15 tisuća eura bez obzira koju od prihvatljivih djelatnosti registriraju.

Trećom mjerom, mobilnosti radne snage, korisnicima potpore za samozapošljavanje u 2023. godini registriranima na području Sisačko-moslavačke županije, a koji su se preselili iz ostalih županija Republike Hrvatske, osigurava se iznos potpore od sedam tisuća eura.
 

Pisane vijesti