Ministar Marin Piletić u Hrvatskoj Kostajnici predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu

Slika /slike/2024/Hrvatska Kostajnica.png
Ministar Marin Piletić u Hrvatskoj Kostajnici predstavio je mjere aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu, prilikom čega je istaknuo kako je u prošloj godini, prvi put od osamostaljenja Republike Hrvatske, zabilježen nikad manji broj nezaposlenih - njih manje od 100 tisuća.

Dodao je kako provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja Vlada Republike Hrvatske kontinuirano potiče uključivanje nezaposlenih osoba na tržište rada te kako se radi o 12 programa, kojima je cilj poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja te dodatnog/cjeloživotnog obrazovanja.

Naglasio je kako je od listopada 2016. više od 250 tisuća osoba uključeno u mjere za što je Vlada osigurala milijardu i sto milijuna eura, dok za provedbu mjera na godišnjoj razini izdvaja oko 130 milijuna eura.

Ministar je naglasio kako će Vlada nastaviti prilagođavati mjere kako bi se potakla učinkovitost i stvaralo održivo gospodarstvo te kako bi se osiguralo da svaki pojedinac u Republici Hrvatskoj ima priliku ostvariti potencijale i doprinijeti boljitku zajednice.

Pisane vijesti