Ministar Marin Piletić sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Matice hrvatskih sindikata

  • Slika /slike/2023/Matica12.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar Marin Piletić kao izaslanik predsjednika Vlade RH sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Matice Hrvatskih sindikata prilikom čega je izrazio zadovoljstvo što je Matica dugogodišnji dionik i partner Vladi Republike Hrvatske u različitim društvenim procesima.

„Sudjelovanjem u tripartitnom socijalnom dijalogu kroz Gospodarsko-socijalno vijeće, konstruktivnim raspravama i mnogobrojnim kvalitetnim prijedlozima, Matica hrvatskih sindikata utjecala je na donošenje brojnih strategija, zakonskih, podzakonskih i drugih dokumenata koji su značajni za prava radnika, ali i za sve hrvatske građane“, naglasio je ministar Piletić.

Istaknuo je kako je Matica kontinuiranim radom doprinijela izgradnji socijalnog partnerstva i unaprjeđenju socijalnog dijaloga, a kao socijalni partner Vlade i član GSV-a, aktivno sudjelovala u procesu oblikovanja javnih politika.

Naglasio je kako Vlada RH prepoznaje važnost socijalnog partnerstva, kojeg nastoji podržati riječima i konkretnim primjerima, socijalnim dijalogom, a posebice osluškivanjem potreba hrvatskih građana što pokazuje novi, četvrti paket mjera za ublažavanje učinaka inflacije i energetske krize, vrijedan milijardu i 700 milijuna eura.

Matica hrvatskih sindikata veličinom treća sindikalna središnjica u Republici Hrvatskoj okuplja 10 sindikata iz područja zdravstva, predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja, kulture, pravosuđa, djelatnosti mirovinskog osiguranja te državne službe.

Pisane vijesti