Ministar Marin Piletić otvorio novu zgradu Područnog ureda Požega Hrvatskog zavoda za socijalni rad

  • Slika /slike/2023/Požega HZSR/PŽ6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji otvorio je novu zgradu Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Požega vrijednog ukupno 1,6 milijuna eura (1.606.553,28 EUR, odnosno 12.104.575,70 kn).

Ministar Piletić istaknuo je kako će se u novoizgrađenoj zgradi Područnog ureda Požega, koji sada omogućuju bolje radne uvijete, provoditi kvalitetniji rad s korisnicima u sustavu socijalne skrbi.

Novi prostori Područnog ureda doprinijet će kvalitetnijim provođenjem mjera deinstitucionalizacije čime će se smanjiti broj upućivanja u institucijske oblike skrbi, povećati kvaliteta pružanja usluga socijalne skrbi te učinkovitost prevencijskih aktivnosti u svrhu smanjenja institucionalizacije.

U tijeku projekta provedene su edukacije za djelatnike prijavitelja i partnera o radu s djecom u teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i rodnoj ravnopravnosti.

Istaknuo je kako u novom programskom razdoblju Europskog socijalnog fonda plus Republika Hrvatska ima na raspolaganju 2,27 milijardi eura te kada se to usporedi s prethodnim razdobljem to je dvije milijarde kuna više za jačanje tržišta rada, sustava socijalne skrbi, obrazovanja i dugotrajne skrbi.

„Dodatne dvije milijarde kuna koje imamo kroz ESF+ itekako će biti poticajno da ovakvim primjerom projekata kao što je izgradnja novog Područnog ureda Požega, nastavimo u svakom kutku Lijepe Naše“, dodao je ministar Piletić.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić istaknula je zadovoljstvo provedenim projektom te naglasila kako su bit ovoga projekta ljudi – koji pružaju socijalne usluge, ali ponajviše i korisnici s požeškog područja.

Istaknula je kako je na području Županije u sklopu Europskog socijalnog fonda do sada provedeno projekata u vrijednosti od 230 milijuna kuna.

Svečanom otvorenju zgrade Zavoda uz ministra Piletića i županicu Antonija Jozić nazočili su gradonačelnik grada Požege Željko Glavić, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof, v.d. predstojnik Područnog ureda Požega Vjekoslav Potočanac i predstavnici lokalne samouprave.

Ministar Piletić u Požegi je održao sastanak s županicom Jozić i gradonačelnikom Glavićem prilikom čega su razgovarali o nadolazećem programskom razdoblju Europskog socijalnog fonda plus, mjerama aktivne politike zapošljavanja, ali i nastavku ulaganja u sustav socijalne skrbi na području Županije.

Pisane vijesti