Ministar Marin Piletić održao sastanak s predstavnicima visoke delegacije Europske komisije i UNICEF-ova Regionalnog ureda za Europu i Središnju Aziju

  • Slika /slike/2022/Vijesti/foto 8.JPG
  • Slika
  • Slika
U srijedu, 14. prosinca 2022. ministar Marin Piletić održao je sastanak s predstavnicima visoke delegacije Europske komisije i UNICEF-ova Regionalnog ureda za Europu i Središnju Aziju na temu treće faze provedbe pilot-programa „Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“.

„Republika Hrvatska je jedna od sedam zemalja EU u kojoj se provodi pilot projekt 'EU Jamstvo za svako dijete' i čiji će se rezultati i primjeri dobre prakse ugraditi u nacionalne dokumente koji čine temelje za provedbu mjera i aktivnosti u ključnim područjima intervencije kako bi se svoj djeci osigurao jednak pristup ranom predškolskom odgoju i obrazovanju, zdravstvenim i socijalnim uslugama, adekvatnim uvjetima stanovanja i kvalitetnoj prehrani. Snažno se zalažemo da se aktivnosti programa koji provodimo u suradnji sa UNICEF-om na području Međimurske županije implementiraju kao primjer dobre prakse i omogući pristup uslugama svakom djetetu u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je ministar Piletić.

Aktivnosti u sklopu pilot-programa, financiranog sredstvima Europske unije, već dvije godine provodi Ured UNICEF-a za Hrvatsku u Međimurskoj županiji u suradnji s 11 provedbenih partnera i lokalnom zajednicom, povećavajući tako pristup osnovnim uslugama za najranjiviju djecu i obitelji koji žive u nepovoljnim uvjetima i isključenosti.

Na sastanku su uz predstavnike Ministarstva između ostalih, sudjelovale Katarina Ivanković-Knežević, ravnateljica za socijalna pitanja, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje u Europskoj komisiji, zamjenik regionalne direktorice Regionalnog ureda UNICEF-a za Europu i središnju Aziju Philippe Cori te predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo.

Visoka delegacija posjetila je i Međimursku županiju prilikom čega su upoznati s aktivnostima koje su se provodile na terenu, a koje su se odnosile na povećanje broja djece uključene u rani i predškolski odgoj i obrazovanje, bolji pristup uslugama rane intervencije za djecu s teškoćama i njihove obitelji, osnaživanje roditelja i skrbnika te omogućavanje pristupa sveobuhvatnim uslugama zaštite djece i obitelji.

Više na UNICEF Hrvatska.


Foto: Danijel Soldo

Pisane vijesti