Ministar Marin Piletić na otvorenju izvaninstitucionalnog dijela Doma za starije osobe Buzet

  • Slika /slike/2023/Dom Buzet/700x500.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U petak, 24. studenog 2023. ministar Marin Piletić nazočio je svečanom otvorenju izvaninstitucionalnog dijela Doma za starije osobe Buzet, u sklopu projekta "Unaprjeđenje i poboljšanje izvaninstitucionalne skrbi za osobe treće životne dobi na području Grada Buzeta".

Projektom vrijednim 3.244.805,52 eura obuhvaćena je izgradnja institucionalnog dijela za ukupno 36 novih korisnika, izgradnja izvaninstitucionalnog dijela za maksimalno 16 korisnika cjelodnevnog i 19 korisnika poludnevnog boravka, kao i prostorije za usluge pomoći u kući.

Ministar Piletić naglasio je kako je otorenje izvaninstitucionalnog dijela Doma za starie osobe u Buzetu nova točka u nastavku razvoja i širenja mreže socijalnih usluga u zajednici te da je, uz nedavno dodijeljenih novih šezdeset ugovora za širenje mreže socijalnih usluga, postignuta regionalna pokrivenost, sustavan i ravnopravan pristup usluga brojnim korisnicima.

Poboljšanje postojećih i razvoj novih izvaninstitucijskih usluga kroz dogradnju i rekonstrukciju postojeće zgrade Doma za starije osobe u Buzetu za cilj imaju prevenciju institucionalizacije osoba starije životne dobi s područja Grada Buzeta i Općine Lanišće.

U sklopu radne posjete Istarskoj županiji, ministar Piletić obišao je i Dom za odrasle Motovun, koji u sklopu stalnog smještaja za 89 korisnika pruža usluge stanovanja, prehrane, njege, radnih aktivnosti te psihosocijalne rehabilitacije.

Pisane vijesti