Ministar Josip Aladrović svečano uručio ugovore u vrijednosti više od 24 milijuna kuna u Zadru i Šibeniku

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/2.jpg
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u sklopu radnog posjeta Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom, svečano je uručio 14 ugovora u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ u vrijednosti više od 24 milijuna kuna.
 
U Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji u dvije faze Poziva kroz 33 ugovora uloženo više od 62,9 milijuna kuna, zahvaljujući čemu je zaposleno 506 žena kojima se pruža prilika za zapošljavanje i pristup tržištu rada s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke te se ujedno potiče i socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života krajnjih korisnika.
 
„Program 'Zaželi' zaista mijenja svakodnevnicu velikog broja ljudi koji na ovaj način dobivaju posao i s druge strane potrebnu pomoć. Reakcije korisnika na terenu su izvrsne i to nam je pokazatelj da radimo dobar posao. Vlada Republike Hrvatske nastavit će predano raditi na poticanju socijalne uključivosti i povećanju razine kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe diljem Hrvatske“, naglasio je ministar Aladrović u Zadru.
 
Uručivanjem pet ugovora ukupne vrijednosti veće od 11,7 milijuna kuna, zaposlit će se 130 žena na području Zadarske i Ličko-senjske županije. Prilikom obraćanja ministar Aladrović istaknuo je kako je ovo do sada najveći natječaj financiran u Hrvatskoj iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg je na razini Hrvatske sklopljeno 749 ugovora ukupne vrijednosti veće od 1,8 milijardi kuna.
 
Svečanom uručivanju ugovora u Zadru nazočili su župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić.
 
U Šibeniku je ministar Aladrović potpisao i svečano uručio devet ugovora ukupne vrijednosti veće od 12,5 milijuna kuna, kojim će se zaposliti 136 žena koje će pružati uslugu potpore i podrške za starije i nemoćne osobe u svojim zajednicama u sljedećih godinu dana. U Šibensko-kninskoj županiji u dvije faze Poziva kroz 70 ugovora uloženo više od 109,6 milijuna kuna, zahvaljujući čemu je zaposleno 844 žena.
 
Svim potpisnicima ministar Aladrović zaželio je puno uspjeha u provođenju projekata i naglasio kako će Vlada u suradnji s lokalnom zajednicom predano raditi k ostvarenju veće socijalne uključenosti, pogotovo najranjivijih skupina kao i na smanjenju nejednakosti u društvu.
 
Svečanom uručivanju ugovora u Šibeniku nazočili su župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić.

Pisane vijesti