Ministar Aladrović na 7. Saboru Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH

  • Slika /slike/prosinac 2019/7 sabor sindikata/20191205_113045.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović sudjelovao je na 7. izborno-izvještajnom Saboru Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske održanom 5. prosinca 2019. u Zagrebu.

U pozdravnom govoru ministar Aladrović podsjetio je na mnoge izazove na tržištu rada s kojima se Republika Hrvatska suočava te istaknuo gospodarski rast, stvaranje i očuvanje što većeg broja radnih mjesta i bolji poslovi kao ključne ciljeve svih socijalnih partnera.

„Smatram da je socijalno partnerstvo jedna od osnovnih tekovina modernoga društva u kojem je ključna uloga sindikata kao poveznice prema radnicima“, naglasio je ministar.

Ministar je istaknuo važnost revitalizacije Gospodarsko-socijalnog vijeća te kako je za teme poput minimalne plaće, tržišta rada, sustava plaća, zapošljavanja stranaca u Republici Hrvatskoj i mirovinski sustav nužno uključivanje svih strana socijalnog partnerstva.

Na kraju, ministar Aladrović je zahvalio na suradnji predstavnicima Sindikata te izrazio zadovoljstvo na dosadašnjem partnerskom odnosu, a posebno u protekla dva mjeseca, koji je rezultirao potpisivanjem Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru koji će u konačnici dovesti do povećanja plaća i materijalnih prava službenicima i namještenicima u državnim i lokalnim službama u idućoj godini.

Pisane vijesti