Državni tajnik Ivan Vidiš na konferenciji „Nevidljivi dizajn organizacije u temeljima dobrog brenda poslodavca“

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/Ivan Vidiš 2 (2).jpg
U Zagrebu je 21. prosinca 2021. godine održana konferencija „Nevidljivi dizajn organizacije u temeljima dobrog brenda poslodavca“, organizirana u okviru EU sufinanciranog projekta „Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce“. 

Cilj ovog projekta je motivirati tvrtke na uvođenje novih poslovnih praksi koje će poticati usklađivanje obiteljskog i poslovnog života za žene i muškarce, promicati ravnopravnije sudjelovanje majki na tržištu rada kao i aktivnu ulogu očeva u skrbi o djeci. Koordinator projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i tvrtka Spona Code.

Konferenciju je otvorio državni tajnik Ivan Vidiš istaknuvši kako Vlada kontinuirano radi na donošenju kvalitetnog zakonodavnog okvira i mreže socijalnih usluga kojima se olakšava dio brige i odgovornosti za obitelj.



Naveo je i vrlo istaknuti oblik rada u posljednje vrijeme - rad na daljinu koji u današnjem kontekstu uglavnom znači rad od kuće te naglasio kako se novim Zakonom o radu, između ostaloga, planira urediti i to područje.

„Rad od kuće je kompleksan, po­sebno ako imamo u vidu upravo usklađenost poslovnih i obiteljskih obveza te suvremene oblike rada koji nadilaze tradicionalno poimanje osmosatnog radnog vremena. Ako imamo na umu da su žene te koje velikim dijelom preuzimaju obveze skrbi za djecu i zavisne članove kućanstva i sve druge poslove vezane uz kućanstvo, onda i usklađivanje posla i obiteljskog života dobiva danas drugu, dodatnu dimenziju“, re­kao je državni tajnik.

U sklopu konferencije održana je svečana dodjela MAMFORCE standarda koji se tvrt­kama i organizacijama dodjeljuju za njihovu osviještenost za potre­be zaposlenika u usklađivanju obi­teljskog i poslovnog života. Prestižna su priznanja primili Addiko Bank, Cemex, Kaufland, Plavi tim i TRS.

Pisane vijesti