Državna tajnica Marija Pletikosa u radnom posjetu CZSS Ivanec u povodu Međunarodnog dana obitelji

Slika /slike/2022/Vijesti/IMG_20220518_080118.jpg
Državna tajnica Marija Pletikosa sudjelovala je, u utorak, 17. svibnja 2022., na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji u organizaciji Centra za socijalnu skrb Ivanec.

Tom prilikom, zajedno sa saborskom zastupnicom Nadicom Dreven Budinski, predstavnicom Varaždinske županije Snježanom Celjan i ravnateljem Centra za socijalnu skrb Robertom Čusek, državna tajnica Marija Pletikosa posjetila je i udomiteljsku obitelj Lipovčak u Ivancu koja obavlja tradicionalno udomiteljstvo za djecu.

Nakon posjeta udomiteljskoj obitelji, Centar za socijalnu skrb Ivanec s Podružnicom Obiteljski centar organizirao je aktivnosti u suradnji s Udrugom udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec i Udrugom „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim teškoćama u izletištu Ribički dom u Ivancu.

Državna tajnica Marija Pletikosa naglasila je da je razvoj udomiteljstva za djecu od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku i predstavlja važan dio skrbi o djeci s obzirom na pravo djeteta na život u obiteljskom okruženju.

„Jedino u suradnji s centrima za socijalnu skrb, partnerstvu s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, samim udomiteljima i udrugama udomitelja možemo postići zadane ciljeve unaprjeđenja udomiteljstva i osiguravanja kvalitetnije skrbi za korisnike“, istaknula je državna tajnica.

U fokusu ovogodišnjeg Dana obitelji upravo su udomiteljske obitelji, a što je u skladu i s aktivnostima koje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provodi za unaprjeđenje udomiteljstva.

Pisane vijesti