Državna tajnica Marija Pletikosa na II. godišnjem Susretu udomitelja i djece smještene u udomiteljskim obiteljima u Slavonskom Brodu

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/DT Pletikosa SB-min.jpg
Državna tajnica Marija Pletikosa sa suradnicama u utorak, 31. kolovoza 2021. sudjelovala je na II. godišnjem Susretu udomitelja i djece smještene u udomiteljskim obiteljima u organizaciji Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod i udruge udomitelja za djecu Potjeh.

Cilj ovogodišnjeg susreta udomitelja i djece smještene u udomiteljskim obiteljima u Slavonskom Brodu je promocija udomiteljstva u Brodsko-posavskoj županiji te senzibiliziranje javnosti o djeci u udomiteljstvu i radu udomitelja. Upravo iz ove županije dolazi i ovogodišnja dobitnica Godišnje nagrade udomiteljima,  Mara Anđelić, s 15-godišnjim iskustvom udomiteljstva djece.



Poseban je naglasak stavljen na razvoj i jačanje suradnje udomitelja, udruga koje okupljaju udomitelje i stručnih radnika centara za socijalnu skrb s obzirom na zajednički cilj unaprjeđenja i povećanja broja udomitelja za djecu.

Nakon Susreta, održan je radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod s v.d. ravnateljicom Anicom Gusak-Krajnović, predstojnikom Podružnice Obiteljski centar za područje Brodsko-posavske županije Ivanom Pačiće i voditeljima odjela o radu i razvoju Centra.

Izneseni su prijedlozi daljnjeg unaprjeđenja u područjima posvojenja, udomiteljstva i podrške obiteljima. U sklopu sastanka, državna tajnica Pletikosa posjetila je i novouređene prostore Obiteljskog centra.

Pisane vijesti