Državna tajnica Burić na predstavljanju projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“ u Varaždinu i Splitu

Slika /slike/aladrović/MB.jpg

Regionalno predstavljanje EU sufinanciranog projekta „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“, organizirano od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i tvrtkom Spona Code, održano je 19. listopada u Varaždinu te potom u Splitu 22. listopada 2020. godine. Javna predstavljanja, koja je bilo moguće pratiti i virtualnim putem, dio su aktivnosti koje se provode u sklopu projekta usmjerenih na podizanje svijesti o važnosti usklađivanja obiteljskog i poslovnog života te promoviranje EU politika i primjera dobre prakse u tom području.

U ime Ministarstva sudionicima se uvodno obratila državna tajnica Majda Burić, koja je u svom govoru istaknula kako je Vlada Republike Hrvatske u prethodnom mandatu znatno unaprijedila pravni okvir rodiljnog i roditeljskog dopusta i uložila velike napore u širenje mreže socijalnih usluga kao i u izgradnju i obnovu više od 500 vrtića, te kako će i u novom mandatu nastaviti raditi na poboljšanju položaja žena na tržištu rada i jačanju ekonomske stabilnosti obitelji.

Također, državna tajnica je posebnu pohvalu uputila vodstvu Splitsko – dalmatinske županije na svim demografskim mjerama koje provode ili planiraju provesti, među kojima se, kako je u svom kasnijem izlaganju istaknuo zamjenik župana Šošić, kao pozitivan primjer posebno ističe mjera pomoći dodjele bespovratnih sredstava za žene poduzetnice kao i program demografske obnove „Tu je tvoj dom!“ putem kojeg Splitsko – dalmatinska županija sufinancira izgradnju i adaptaciju kuća i tako pomaže mladim obiteljima iz ruralnih područja izgraditi vlastiti dom.

Državna tajnica zaključno je izjavila: „Pripremom i implementacijom ovog projekta Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nastavlja i dalje raditi na još snažnijem promicanju jednakih mogućnosti i osnaživanju žena na tržištu rada te ostvarivanju ravnoteže između privatnog i poslovnog života kroz aktivnosti informiranja i podizanja svijesti, edukacije za poslodavce i zaposlene te provedbu istraživanja koja će služiti kao podloge za unaprjeđenje javnih politika.“



Pisane vijesti