Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

Slika /dokumenti/COVID-19/maska_photo.jpg
Povjerenstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina na čelu s prof. prim. dr. sc. Brankom Kolarićem, a koje čine predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar izradilo je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Uputa se odnosi na sve pružatelje socijalne usluge smještaja i boravka za starije i teško bolesne odrasle osobe i odrasle osobe s invaliditetom sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi izuzev udomiteljskih obitelji.

Uvažavajući preporuku pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, za pojedine korisnike navedenih pružatelja socijalnih usluga čije zdravstveno stanje odnosno životna dob ne predstavljaju uvećani rizik za razvoj težih oblika bolesti preporuka je, sukladno procjeni liječnika obiteljske medicine, primjenjivati Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi od 29. svibnja 2020. godine.  

Uputu možete pronaći na poveznici.

Pisane vijesti