Predstavnice Centara za rehabilitaciju Zagreb predstavile projekt „Razvoj usluge Odmor od skrbi uz osnaživanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji“

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/2.jpg
Predstavnice Centra za rehabilitaciju Zagreb, u utorak 23. ožujka 2021., prezentirale su projekt pod nazivom „Razvoj usluge Odmor od skrbi uz osnaživanje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji“. Prezentaciji u Ministarstvu nazočile su državna tajnica Marija Pletikosa i suradnice.
 
Projektom je omogućeno osnivanje mobilnog stručnog tima koji pruža inovativnu izvaninstitucijsku socijalnu uslugu za 15 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi i omogućava odmor od skrbi za 20 članova obitelji osoba s intelektualnim teškoćama.
 
Projekt uključuje i jačanje kapaciteta stručnjaka Centra za rehabilitaciju Zagreb te partnerske udruge Korablja koji pružaju navedene usluge. Cilj projekta je ojačati mogućnosti za život u zajednici osnaživanjem odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji u svrhu prevencije institucionalizacije.
 
Inovativna usluga odmor od skrbi uvrštena je u novi Nacionalni plan za razvoj socijalnih usluga od 2021. do 2027. godine.

Pisane vijesti