Predstavljena mjera Javni rad kroz koju će se zaposliti više od 500 osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/Sisak_27082021.png
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavio je mjeru aktivne politike zapošljavanja „Javni rad – otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na područjima Sisačko-moslavačke županije“ čija je svrha kroz zapošljavanje nezaposlenog domicilnog stanovništva uklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području županije.

Ministar Aladrović naglasio je kako je je potrebno učiniti sve da se revitalizira gospodarska aktivnost Sisačko-moslavačke županije na sve dostupne načine. istaknuo je kako je Vlada RH uz mjeru očuvanja radnih mjesta za koju je kontinuirano isplaćivala sredstva 17 mjeseci, osigurala i mjeru Javni rad za područje županije koja će se i produljiti.

„Uložili smo 16 milijuna kuna za uključivanje 468 osoba s područja županije u mjeru Javni rad, kojima pokrivamo trošak minimalne plaće i doprinosa, trošak prijevoza i trošak zaštitne opreme. Veliki je interes za mjeru, zbog čega ćemo raditi na njenom produljenju čime ćemo nastaviti s potporom ljudima i njihovim obiteljima kojima ova primanja puno znače“, naglasio je ministar Josip Aladrović.

Djelovanjem na socijalno i ekonomsko osnaženje zapošljavanjem nezaposlenih osoba kroz mjeru, osiguravaju se redovita primanja te se izbjegavaju instituti socijalne pomoći, depresija i drugi negativni čimbenici na osobnoj i društvenoj razini.

U mjeru Javni rad na području Sisačko-moslavačke županije planira se uključiti 520 osoba, za što je osigurano 19 milijuna kuna. 

Predstavljanju mjere nazočili su potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, zastupnik u Hrvatskom saboru Marin Piletić te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, a predstavljena je gradonačelnicima gradova, načelnicima općina Sisačko-moslavačke županije, predstavnicima Caritasa sisačke biskupije, Crvenog križa te gradskih društava županije.

Pisane vijesti