Održani sastanci pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata javnih i državne službe

Slika /slike/2020/MRMSOSP_logo_v.jpg
U utorak, 25. siječnja 2022. u virtualnom obliku održani su sastanci pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske i predstavnika sindikata javnih i državne službe o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Nakon iscrpnih razgovora članovi pregovaračkih odbora složili su se s prijedlogom predstavnika Vlade oko osnivanja povjerenstva za izradu teksta sporazuma između Vlade RH i predstavnika sindikata kojim će se definirati dinamika, način i rokovi budućih usklađivanja osnovice za izračun plaća. Dogovoreno je da se do idućeg sastanka predlože članovi povjerenstva.

Također, s obzirom na to da 9. veljače 2022. istječe produžena primjena kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike dogovoreno je kako će Vlada Republike Hrvatske, ukoliko do tada ne dođe do sklapanja novog kolektivnog ugovora, donijeti odluku o priznavanju, osiguravanju i isplati svih prava iskazanih u trenutno važećem kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Pisane vijesti