Održana 4. sjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/DSC_1127_.jpg
U četvrtak, 17. lipnja 2021. održana je 4. sjednica Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu kojom je predsjedao pomoćnik ministra Dražen Opalić.  Nacionalno vijeće čine predstavnici sindikata, poslodavaca, Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika s prethodne sjednice članovima Nacionalnog vijeća na sjednici su predstavljeni Prijedlog Nacionalnog plana za rad, zaštitu na radu i zapošljavanje za razdoblje od 2021. – 2027.  za područje zaštite na radu,  Pravilnik o priznanjima i nagradama radi unapređivanja zaštite na radu koji se nalazi na e-savjetovanju, Nacrt prijedloga izmjena i dopuna pravilnika o osposobljavanju iz zaštite na radu i polaganju stručnog ispita te je prezentirano stanje zaštite na radu za 2020. godinu. Nakon uvodnih izlaganja pomoćnika ministra Dražena Opalića članovi su bili pozvani iskazati svoje mišljenje i dati svoje prijedloge na predmetne teme.

Na sjednici su kao članovi prisustvovali Cvetan Kovač, Ljubomir Pintarić, Marija Bubaš, Boris Antunović, Jere Gašperov te kao gost Marina Borić, načelnica Sektora za zaštitu na radu.
 

Pisane vijesti