Održana 257. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Slika /slike/2023/GSV/Untitled design (1).png
U četvrtak 14. rujna, održana je 257. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, konstituirajuća sjednica, na kojoj su, uz nazočnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, imenovani predsjednik GSV-a, Ivan Mišetić i dva dopredsjednika, ministar Marin Piletić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Temeljem rješenja Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti udruga sindikata i poslodavaca više razine u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ime Vlade Republike Hrvatske, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, predsjednica Matice hrvatskih sindikata Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, 6. rujna 2023. potpisali su novi Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća, koji je u skladu s dogovorom sa socijalnim partnerima, sadržajno nepromijenjen.

Članovi vijeća na sjednici su usvojili Poslovnik o radu Gospodarsko-socijalnog vijeća i njegovih radnih tijela, kao i Odluku o osnivanju, djelokrugu rada te sastavu povjerenstava Gospodarsko-socijalnog vijeća.



 

Pisane vijesti