Održana 183. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/VRH_3698.jpg
Vlada Republike Hrvatske je na 183. sjednici Vlade, između ostaloga, usvojila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu - u paketu s još pet pripadajućih zakona. 

Ministar Josip Aladrović predstavio je paket prijedloge sedam zakona -  o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, o izmjeni Zakona o radu, o izmjeni Zakona o državnim službenicima, o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, o izmjeni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te onaj o izmjenama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

"Uvažavajući volju hrvatskih građana izraženu kroz zahtjev za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše" o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, odnosno uvažavajući činjenicu da je neosporno prikupljen dovoljan broj vjerodostojnih potpisa, predlaže se donošenje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, s Konačnim prijedlogom zakona, kojim bi se u cijelosti preuzeli zahtjevi odnosno prijedlozi iz navedenog zahtjeva Građanske inicijative", pojasnio je ministar.

Također, naglasio je kako se ne odustaje od poticanja dužeg ostanka u svijetu rada i kasnijeg ostvarivanja mirovine te da se ovim pristupom pruža se prilika svima koji žele raditi da ostanu duže na tržištu rada, što će povoljno utjecati na zaposlenost, prihode i rashode državnog  proračuna, kao i na visinu budućih mirovina.


Izvor: www.vlada.hr


 
 


Pisane vijesti