Održana 160. sjednica Vlade

Slika /arhiva/wp-content/uploads/2019/06/DSC_1556.jpg
U Banskim dvorima danas je održana 160. sjednica Vlade na kojoj je, između ostalog, prihvaćena informacija o pripremama Republike Hrvatske za sudjelovanje na 108. zasjedanju Međunarodne konferencije rada.

Ministar Pavić istaknuo je da će se 108. zasjedanje održati od 10. do 21. lipnja u Ženevi.

„Međunarodna organizacija rada je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda čiji je osnovni zadatak osiguranje boljih uvjeta rada i položaja radnika u cijelome svijetu. Ona je jedino tripartitno tijelo, prema tome zajednički u njezinom radu sudjeluju i vlade i poslodavci i sindikati. Ove godine slavi 100. godina postojanja, tako da će delegacija koja uključuje i sindikate, poslodavce i vladu biti prisutna na konferenciji“, rekao je.

Ministar je nadodao da će Hrvatska u okviru predsjedanja Vijećem EU-a imati obveze i pri Međunarodnoj konferenciji rada. Spomenuo je da se uz 100. obljetnicu Međunarodne organizacije rada, obilježava i 80 godina postavljanja kipa hrvatskog umjetnika Augustinčića u Ženevi te da se u konzultacijama s Ministarstvom kulture razmatraju mogućnosti njegove obnove. Foto: Vlada RH

Pisane vijesti