Održana 14. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

  • Slika /slike/5.jpg
  • Slika
  • Slika


Na Međunarodni dan starijih osoba u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana je 14. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava, Melita Čičak, čestitala je predstavnicima umirovljenika njihov dan te izrazila želju za daljnjom, budućom, uspješnom suradnjom. Jedna od tema dnevnoga reda na sjednici bila je rasprava o mogućnosti povećanja cenzusa za plaćanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja i ukidanje dodatnog zdravstvenog doprinosa na mirovine u iznosu od 1% i 3%, koje su zatražili predstavnici SUH-a i MUH-a, a o čemu će biti održana posebna sjednica.

U daljnjem tijeku sjednice zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ivo Bulaja, izvijestio je članove Nacionalnog vijeća o statističkim podacima koji se odnose na provedbu mirovinske reforme kroz ovu godinu.

Predstavnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava obavijestila je prisutne o tijeku provođenja natječaja „Pridruži se – Aktivni u mirovni“ te izrazila zadovoljstvo što je zaprimljen veliki broj prijava te se uskoro očekuje potpisivanje prvih ugovora s raznim udrugama koje će provoditi na tisuće aktivnosti u koje će biti uključeno preko 20.000 umirovljenika.

Na sjednici Vijeća sudjelovali su pomoćnica ministra Melita Čičak, predsjednica Vijeća Višnja Fortuna, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.



Pisane vijesti