Održana 1. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/DSC_0955.JPG
U petak, 11. lipnja 2021. održana je prva sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća i ministar Josip Aladrović koji je zahvalio svim članovima što su se odazvali na sudjelovanje u radu Vijeća koje ima za cilj unaprijediti sustav socijalne skrbi za boljitak svih korisnika usluga.

„Siguran sam da će se kroz sugestije i prijedloge članova Nacionalnog vijeća poboljšati sustav socijalne skrbi kako bi svi korisnici, ali i djelatnici u sustavu, vidjeli značajan pomak u nadolazećem razdoblju,“ istaknuo je ministar Aladrović.

Zadaća Vijeća, koje je savjetodavno i stručno tijelo Vlade Republike Hrvatske je da Vladi daje prijedloge, mišljenja i stručna obrazloženja radi razvoja socijalnih politika, osobito kada je riječ o predlaganju programa mjera i razvoja na području socijalne zaštite, praćenju rada u području socijalnog planiranja i razvojnog usmjerenja u sustavu socijalne zaštite, praćenju standarda socijalnih usluga i drugih pitanja iz područja socijalne zaštite te praćenju primjene međunarodnih ugovora i postojećih propisa koji se odnose na područje sustava socijalne zaštite, praćenju potreba na području socijalne zaštite.

Članovima Vijeća među kojima su predstavnici tijela državne uprave, komora, sindikata, udruga u sustavu socijalne srbi, akademske zajednice i lokalne zajednice na sjednici je predstavljen nacrt Akcijskog plana unaprjeđenja sustava socijalne skrbi nakon čega su bili pozvani iskazati svoje mišljenje i dati prijedloge za unaprjeđenje Akcijskog plana.

Nakon predstavljenog Akcijskog plana, dogovoreno je da će članovi analizirati Plan te dati mišljenja i prijedloge u svrhu unaprjeđenja nacrta Plana, nakon čega će se na sljedećoj sjednici Vijeća raspraviti o uvrštavanju prijedloga u sam Plan.

Predviđeno je da se Nacionalno vijeće sastaje po potrebi, a najmanje jednom mjesečno.

Pisane vijesti