Održan trening Glavnog tajništva Vijeća za predstavnike resora nadležnih za EPSCO formaciju

  • Slika /slike/DSC_1274.JPG
  • Slika

U ministarstvu rada i mirovinskoga sustava 12. i 13. rujna 2019. godine održavao se trening za prestavnike resora koji će biti nadležni za EPSCO formaciju Vijeća i Radnu skupinu za socijalna pitanja.

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održan je 12. i 13. rujna 2019. godine trening za predstavnike resora koji će tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU-a biti nadležni za EPSCO formaciju Vijeća i Radnu skupinu za socijalna pitanja.

Trening su održali Petr Blizkovsky, direktor u Glavnom tajništvu Vijeća, te Vera Kadas i Mervi Hietanen iz odjela Tajništva za Radnu skupinu za socijalna pitanja. Na treningu su sudjelovali predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava predvođeni ministrom Aladrovićem i predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalna pitanja predvođeni državnom tajnicom Margaretom Mađerić.
 

Prije samog treninga ministar Aladrović i državna tajnica Mađerić sastali su se s predstavnicima Glavnog tajništva Vijeća EU-a i resornim predstavnicima u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. Na sastanku se razgovaralo o pitanjima raspodjele nadležnosti i suradnje dvaju ministarstava te ulogama i zadacima za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a.






 

Pisane vijesti