Održan radni sastanak s predstojnicima podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/radionica2.jpg
Državna tajnica Margareta Mađerić i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić su u četvrtak 29. srpnja 2021. održale radni sastanak s predstojnicima podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb.  
 
Na sastanku je analizirano stanje udomiteljstva za djecu na području mjesne nadležnosti centra za socijalnu skrb Zagreb.

Ravnateljica i predstojnici centra za socijalnu skrb Zagreb upoznali su državnu tajnicu s problemima i poteškoćama s kojima se susreću u svom radu te postupcima za zaštitu djece.
 
Razvoj udomiteljstva za djecu od strateškog je značaja za Republiku Hrvatsku i predstavlja važan dio skrbi o djeci s obzirom na pravo djeteta na život u obiteljskom okruženju.

Također, razvoj udomiteljstva za djecu izuzetno je važan dio procesa deinstitucionalizacije, razvoja i širenja socijalnih usluga za obitelji i djecu u obiteljskom okruženju za koju se Republika Hrvatska opredijelila. 
 
Prethodni sastanak održan je s ravnateljima i stručnim radnicima Centara za socijalnu skrb Šibensko-kninske županije te će se nastaviti intenzivno održavati i na području drugih županija.

Pisane vijesti