Održan prvi krug pregovora o sklapanju ugovora o socijalnoj sigurnosti između Republike Hrvatske i Države Izrael

Slika /slike/2022/Vijesti/IMG-20220831-WA0002.jpg
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike od 29. do 31. kolovoza 2022. održan je prvi krug pregovora o sklapanju ugovora o socijalnoj sigurnosti između Republike Hrvatske i Države Izrael na inicijativu izraelske strane.
 
Sklapanjem ugovora omogućit će se socijalna sigurnost i zaštita prava radnika obiju država. Na sastanku su uvodno sudjelovali ministar Marin Piletić i veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilan Mor.
 
Ministar i veleposlanik istaknuli su dosadašnje dobre odnose između Republike Hrvatske i Države Izraela koji se kontinuirano unaprjeđuju te naglasili važnost ugovora o socijalnoj sigurnosti koji će doprinijeti daljnjem jačanju odnosa.


 
Delegaciju Republike Hrvatske predvodila je ravnateljica Uprave za mirovinski sustav Melita Čičak, a delegaciju Države Izrael predvodio je pravni savjetnik Državnog zavoda za osiguranje (National Insurance Institute) Roy Keret.
 
Daljnje usuglašavanje sadržaja ugovora održat će se u sljedećem krugu pregovora koji će se održati sljedeće godine u Izraelu.

Pisane vijesti