Održan aktiv ravnatelja ustanova socijalne skrbi

Slika /slike/2022/Vijesti/DSC_5364.JPG
U utorak, 12. travnja 2022. održan je prvi u nizu aktiva ravnatelja ustanova socijalne skrbi na kojem su sudjelovali predstavnici 82 centra za socijalnu skrb i voditelji pojedinih podružnica centara za socijalnu skrb.

Teme prvog aktiva bile su primjena Zakona o socijalne skrbi, izmjena i dopuna Zakona o udomiteljstvu, priznavanja prava na status ugroženog kupca energenata te prava na naknadu za smanjenje utjecaja porasta cijena energenata koja ostvaruju udomiteljske obitelji. Osim toga, raspravljalo se o novim komorskim zakonima za djelatnosti u sustavu socijalne skrbi.

Također, raspravljalo se o unaprjeđenju tehničke podrške centrima za socijalnu skrb, razvoju informacijskog sustava SocSkrbi i postupanja glede zapošljavanja stručnih i drugih radnika u sustavu socijalne skrbi.

Državna tajnica Marija Pletikosa posebno se osvrnula na krize koje su zadesile korisnike sustava socijalne skrbi zbog potresa, pandemije uzrokovane koronavirusom, kao i postupanja ustanova socijalne skrbi u vezi raseljenih osoba iz Ukrajine te im je tom prilikom zahvalila na dosadašnjoj predanosti u radu i postupanju.

Pisane vijesti