Održan Aktiv ravnatelja centara za socijalnu skrb

U petak 24. rujna 2021. godine, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održan je Aktiv ravnatelja centara za socijalnu skrb. 
 
Uvodnu riječ održale su državna tajnica Marija Pletikosa, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić i ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić.
 
Državna tajnica upoznala je sudionike aktiva s ciljevima i prioritetima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s posebnim naglaskom na: osnaživanje i unapređenje sustava socijalne skrbi kroz unapređenje zakonodavnog okvira i poboljšanje infrastrukturnih uvjeta rada, jačanje kapaciteta stručnih radnika i povećanje kvalitete stručnog rada u područjima zaštite djece i nasilja u obitelji i osiguravanje dostupnosti kvalitetnih usluga i primjerenih naknada.
 
Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku upoznala je sudionike s aktivnostima i poslovima Uprave te pojasnila buduću reorganizaciju centara za socijalnu skrb i osnivanja novih ustanova sukladno izrađenom Nacrtu prijedloga zakona o socijalnoj skrbi, te ciljeve donošenja izmjena i dopuna Zakona o udomiteljstvu.
 
Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić prezentirala je sudionicima način suradnje Zavoda za socijalni rad u jačanju stručnog rada, standardizacije  i ujednačavanja postupanja, razvoja i unapređenja socijalnih usluga,  te način  rukovođenja promjenama u sustavu socijalne skrbi.
 
Ravnateljima centara za socijalnu skrb predstavljene su mjere za zaštitu osobnih prava i dobrobiti djeteta uz analizu podataka i postupanja kao i  iskustva i zaključci s on-line radionica na temu unapređenja stručnog rada u području zaštite djece, mladih i obitelji u riziku kao i razvoj usluga za djecu, mlade i obitelj u riziku. 
 
Ravnatelji centara za socijalnu skrb upoznati su novim zakonskim rješenjima te izmjenama i dopunama postojećih zakona u području reguliranih profesija u sustavu socijalne skrbi.
 


Pisane vijesti