Održan 2. sastanak Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina

Slika /slike/2020/BKolari%C4%87.jpg
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan je sastanak Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina na kojemu se razgovaralo o daljnjim aktivnostima vezanima za poboljšanje kvalitete života korisnika socijalne skrbi za vrijeme epidemije. 
 
Povjerenstvo će uputiti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske prijedlog o donošenju Odluke o nužnoj mjeri pojačavanje kontrole provođenja Uputa za spriječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi,  izradit će se hodogram u svrhu provedbe edukacija i protokol o postupanju u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo te će se uputiti preporuka županijskim stožerima u svrhu osiguravanja dovoljnih kapaciteta za prijem i liječenje zaraženih korisnika iz sustava socijalne skrbi.
 
Također, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pripremit će prijedlog u svrhu unaprjeđenja rada u sustavu socijalne skrbi u vrijeme epidemije i drugih kriznih situacija i u rad Povjerenstva uključiti psihijatra. 
 
Sastanku povjerenstva prisustvovao je koordinator Povjerenstva prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med. Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a na sastanku je sudjelovala državna tajnica Marija Pletikosa i drugi predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i različitih institucija s područja zdravstva te sustava socijalne skrbi.

Pisane vijesti