Održan 1. sastanak Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o radu

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/DSCN7833_.jpg
U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Iskaza o procjeni propisa i Nacrta prijedloga Zakona o radu.

Sastanak je predvodio državni tajnik i voditelj Radne skupine Dragan Jelić, prilikom čega su članovi Radne skupine razgovarali o aktualnim pitanjima u svezi radnih odnosa kao i prenošenju dvije nove EU direktive u nacionalno zakonodavstvo - Direktive o transparentnim i predvidljivim radnim uvjetima te Direktive o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i pružatelja skrbi.
 
Državni tajnik Jelić istaknuo je kako je intencija Ministarstva, kao stručnog nositelja izrade općeg propisa o radu, da zbog novonastalih okolnosti u svijetu rada i potrebe transponiranja novih direktiva EU, u dogovoru sa socijalnim partnerima kreira jasan i moderan zakonodavni okvir koji će omogućiti pravedne radne uvjete, poticati prijelaz na oblike zapošljavanja na neodređeno radno vrijeme te omogućiti korištenje fleksibilnih oblika rada radi bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života.
 
Na sastanku su uz predstavnike Ministarstva sudjelovali i predstavnici Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca i Državnog inspektorata.

Pisane vijesti