Obilježen Svjetski i Nacionalni dan zaštite na radu – 28. travnja

  • Slika /slike/2024/Vijesti/1000014206.jpg
  • Slika
U povodu Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu održan je stručni skup „Prednosti i izazovi digitalizacije u području zaštite na radu“ u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz potporu Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA).

Sudionicima stručnog skupa uvodno se obratio ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Dražen Opalić prilikom čega je naglasio kako je nužno u nadolazećem razdoblju prilagoditi regulative u skladu s novim tehnologijama i rizicima.
Dodao je kako će se u cilju olakšavanja provedbe mjera zaštite na radu, u sklopu novog projekta vrijednog više od tri milijuna eura, dodatno razviti OiRA alati, unaprijediti informacijski sustav zaštite na radu te digitalizirati uputnica za pregled specijaliste medicine rada.

U sklopu stručnog skupa uručena je nagrada za životno djelo za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu te unapređenje zaštite na radu u Republici Hrvatskoj Krešimiru Telebecu. Uručena su i priznanja za ostvarena značajna postignuća u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu Željku Benkoviću, Marjani Gudelj, Darku Jelači, Josipi Nakić, Josipu Novaku, Preventi d.o.o. i Veleučilištu studija sigurnosti.

Također, ravnatelj Opalić sudjelovao je u panelu „Rad ne bi smio ubijati“ u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Pisane vijesti