Na Vladi RH prihvaćen Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Slika /slike/2020/6sjednicaVRH.jpg

Vlada Republike Hrvatske je na 10. sjednici donijela Zaključak o prihvaćanju Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike, koji je na sjednici predstavila državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić.

Sporazumom se uređuju sastav, ovlasti, djelokrug i način rada Vijeća na nacionalnoj razini, kao najvišeg oblika socijalnog dijaloga i savjetovanja o svim važnim pitanjima od bitnog interesa za umirovljenike.  Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe savjetodavno je tijelo Vlade Republike Hrvatske te je sastavljeno od 12 članova i to predstavnika Vlade RH, umirovljenika i starijih osoba te Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

Također, Vlada je između ostaloga dala pozitivno mišljenje na izvješća o radu obveznih mirovinskih fondova za 2019. godinu te će Hrvatskome saboru predložiti prihvaćanje spomenutih izvješća. Obvezni mirovinski fondovi - AZ, Erste Plavi, Reiffeisen i PBZ Croatia osiguranje dužni su jednom godišnje Hrvatskome saboru podnijeti izvještaj o radu mirovinskih fondova kojima upravljaju.



Pisane vijesti