Ministrica Bedeković svečano uručila ugovor za izgradnju Centra za socijalnu skrb Đakovo vrijedan 15,2 milijuna kuna

Slika /slike/2020/MDOMSP%20Potpisivanje%20ugovora%20CZSS%20%C4%90akovo_2%2025.6.2020..jpg
U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric svečano su uručili ugovor za izgradnju Centra za socijalnu skrb Đakovo ravnateljici Dubravki Petrović, ukupne vrijednosti 15,2 milijuna kuna. Svečanom uručivanju, kao partner na projektu nazočio je gradonačelnik grada Đakova Marin Mandarić.

„Ministarstvo poduzima niz mjera i aktivnosti koje su usmjerene ka stvaranju svih potrebnih uvjeta za zadovoljenje osnovnih životnih potreba i podrške pojedincu, obitelji i skupinama. Jedna od tih aktivnosti je proces deinstitucionalizacije i transformacije. Upravo u svrhu nastavka provedbe tih procesa, objavljen je i ovaj Poziv u okviru kojeg je osigurano 616,2 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj“, istaknula je u obraćanju ministrica Bedeković.

Ugovor se dodjeljuje u okviru Poziva za unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, a bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 14,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je 15,2 milijuna kuna te se razlika od 700.000 kuna financira iz Državnog proračuna u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Financirat će se izgradnja i opremanje zgrade Centra za socijalnu skrb Đakovo te nabava vozila, radi kvalitetnog pružanja socijalnih usluga u zajednici. Projektom će se stvoriti dostupan, adekvatan i opremljen prostor Centra, u kojem će se realizirati različiti programi i aktivnosti kojima je krajnji cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina  dok će Grad Đakovo, kao partner na projektu, omogućiti Centru stjecanje odgovarajućeg građevinskog zemljišta.

Poziv je rezultat zajedničke suradnje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje Agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Stranica