Ministar Piletić uručio Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini

Slika /slike/2023/SVJETSKI DAN DJECE/Untitled design.png
Povodom Svjetskog dana djece, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini.

Nagrade se dodjeljuju svake godine u studenom, na dan prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos u promicanju prava djeteta, dok se Godišnja nagrada dodjeljuje pojedincima i/ili grupi pojedinaca, ukoliko je to ostvarenje njihova zajedničkog rada. 

Ministar je istaknuo kako je odrastanje u zdravom i poticajnom okruženju ključno i najvažnije razdoblje za svako dijete te da "upravo zbog toga danas nagrađujemo one koji su svojim radom i zalaganjem štitili pravo djece na odrastanje u zdravom, poticajnom okruženju i njihovu dobrobit i interese".


Dobitnici godišnje nagrade za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece:
  • izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić, prof. dr. sc. Olja Družić-Ljubotina, izv. prof. dr. sc. Marijana Kletečki Radović, izv. prof. dr. sc. Antonija Petričušić
  • Matej Korušac
  • Kristinka Štefan


Pisane vijesti