Ministar Pavić sastao se u Londonu s ministrom za mirovinski sustav Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Slika /arhiva/wp-content/uploads/2019/01/20190114_143730.jpg
Ministar Pavić boravio je u radnom posjetu Velikoj Britaniji gdje se susreo s britanskim ministrom za mirovinski sustav, Guyom Oppermanom, s kojim je razgovarao o iskustvima u provođenju mirovinske reforme te o specijalnim programima za zapošljavanje teže zapošljivih skupina. Ministar Opperman koji je pokrenuo nekoliko inicijativa za zapošljavanje teže zapošljivih skupina u Velikoj Britaniji posebno zanimanje pokazao je za program zapošljavanja žena „Zaželi“ Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Program je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a njime će se osigurati posao za 7000 žena u ruralnim područjima Hrvatske koje će se brinuti o 35000 starijih osoba u nepovoljnom položaju u njihovoj zajednici. Nakon sastanka s ministrom Oppermanom ministar Pavić je u Britanskom parlamentu na poziv britanskog državnog ministra za zapošljavanje, Aloka Sharme s kojim se prvi puta susreo tijekom službenog posjeta Londonu u veljači prošle godine, a zatim u više navrata tijekom zasjedanja EPSCO vijeća ministara rada u Bruxellesu, prisustvovao predstavljanju izmjena programa potpora namijenjenih osobama lošijeg životnog standarda koje je ministar Sharma u ime britanskog Ministarstva rada i mirovinskoga sustava predstavio članovima Donjeg doma britanskog parlamenta. 

Osim Londona, ministar je posjetio i Cambridge Enterprise, instituciju koja djeluje pri Sveučilištu u Cambridgeu, a bavi se komercijalizacijom znanosti i inovativnih ideja koje se razvijaju na tom sveučilištu. Cambridge Enterprise osmislio je posebne programe za osnaživanje vještina mladih inovatora i znanstvenika kako bi se bolje pozicionirali na tržištu rada. U Cambridge Enterpriseu ministar se sastao sa Shirley Jamieson, članicom uprave Izvršnog odbora zadužene za međunarodnu suradnju i outreach programe, kako bi razmotrio suradnju na projektima razvoja vještina zaposlenih u znanosti i IT industriji.

Ministar Pavić u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske sudjelovao je i na Wilton Park konferenciji na visokoj razini o jačanju partnerstva s Velikom Britanijom nakon Brexita gdje je boravio na poziv britanskog ministarstva vanjskih poslova i državnog ministra za Europu, Sir Alana Duncana. Na konferenciju je ministar pozvan kao predsjednik udruge stipendista britanske Vlade u Hrvatskoj, Chevening Alumni Hrvatska, kao jedan od četrdeset najviše rangiranih britanskih Chevening alumnija u Europskoj uniji.

Cambridge      

Pisane vijesti