​Ministar Marin Piletić i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ugostili djecu ukrajinskih branitelja, polaznike ljetne škole u RH

  • Slika /slike/2023/Ljetna škola Ukrajina/Untitled design.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz pratnju državnih tajnica ugostili su djecu ukrajinskih branitelja, polaznike ljetne škole u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade i Hrvatskim Crvenim Križem bilo zaduženo za pripremu i provedbu aktivnosti, u što se uključila i udruga Hrvatska pomaže, a temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o potpori održavanju ljetne škole u Republici Hrvatskoj za djecu ukrajinskih branitelja u 2023.
Program je obuhvatio 81 dijete osnovnoškolske dobi, a ljetna škola održana je tijekom kolovoza za dvije skupine djece s odraslim osobama u pratnji.
 
Polaznici ljetne škole sudjelovali su u brojnim aktivnostima poput učenja engleskog jezika, radionicama, upoznavanju Hrvatske, plivanju i drugim sportovima, a za djecu su bili organizirani i izleti u Rijeku, Krk i Gorski Kotar.

Pisane vijesti