Ministar Josip Aladrović potpisao ugovor za osnivanje sigurne kuće u vrijednosti više od 11,7 mil. kn u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/6248bbab-07f5-4ab5-a9c0-48676885011b.jpg
Ministar Josip Aladrović u ponedjeljak, 15. veljače je u sklopu radnog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisao sa županom Nikolom Dobroslavićem ugovor za osnivanje skloništa za žrtve nasilja u obitelji „Josipov dom“. Vrijednost projekta iznosi više od 11,7 milijuna kuna, a skloništem će partnerski upravljati Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas Dubrovnik.

„Ovim projektom žrtve obiteljskog nasilja s područja županije dobit će trajno sklonište u kojem zajedno s djecom imaju osiguranu hranu i smještaj, psihološku pomoć, podršku u ostvarivanju prava na besplatnu pravnu i zdravstvenu pomoć te ono predstavlja mjesto gdje imaju mogućnost planirati daljnje korake, bez neposrednog straha za vlastiti život“, istaknuo je ministar Aladrović prilikom potpisivanja ugovora.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremu objekta koji će biti trajno sklonište za žrtve, kao i povećanje broja stručnjaka za pomoć žrtvama u tim objektima - posebno iz područja psihološkog savjetovanja te pružanje multisektorske edukacije za dvadeset stručnjaka.

U sklopu radnog posjeta županiji, ministar Aladrović je održao sastanak s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem prilikom čega se osvrnuo na gospodarsku situaciju u županiji kao i na mjeru očuvanja radnih mjesta Vlade RH u djelatnostima pogođenima koronavirusom. Istaknuo je kako je do 31. siječnja 2021. na razini županije za potpore isplaćeno više od 405 milijuna kuna.

Pisane vijesti