Ministar Josip Aladrović održao video sastanak s državnom ministricom za predsjedništvo Portugala Marianom Vieira da Silva

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/04052021.jpg
Na inicijativu portugalskog predsjedništva Vijećem EU-a, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i portugalska ministrica za ravnopravnost spolova  Mariana Vieira da Silva održali su 4. svibnja video sastanak s ciljem razmjene mišljenja o politikama, inicijativama i aktualnim zakonodavnim prijedlozima na EU razini u području ravnopravnosti spolova i nediskriminacije.

Tijekom sastanka ministrica Vieira da Silva i ministar Aladrović razgovarali su i o utjecaju pandemije Covid-19 na gospodarstvo, ali i na društvo u cjelini, posebno se osvrnuvši na položaj žena koje su zastupljenije u sektorima pružanja skrbi, a koji su zbog pandemije bili pod dodatnim opterećenjem. 

Ministri su se složili da je i na EU razini i na nacionalnim razinama potrebno poticati daljnji razvoj politika i mjera kojima će se omogućiti bolje usklađivanje obiteljskog i poslovnog života, a što će izravno utjecati i na jačanje položaja žena na tržištu rada. Također su naglasili važnost zajedničkog djelovanja u borbi protiv svih oblika diskriminacije čemu će značajno doprinijeti donošenje zajedničkog EU okvira. 

Pisane vijesti