Ministar Josip Aladrović održao sastanak s Inicijativom #spasime

  • Slika /slike/2020/DSC_8378.JPG
  • Slika
Danas je u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan sastanak ministra Josipa Aladrovića s Inicijativom #spasime povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava u srijedu, 25. studenog.

Na sastanku su u ime Inicijative #spasime sudjelovale Jelena Veljača, Una Zečević Šeparović, Anica Tomić i Ana Pecotić.

Sastanak je održan s ciljem uspostave dijaloga s inicijativom #spasime na temu nasilja u obitelji kao i koraka potrebnih za osiguravanje bolje zaštite od strane sustava, podrške nevladinom sektoru koji se bavi temom nasilja u obitelji te podizanju svijesti javnosti o problematici nasilja općenito.

Pandemija te posljedično strah i nesigurnost prisutni u društvu doveli su do porasta nasilja u obitelji diljem svijeta, a mjere ograničenog kretanja koje su bile na snazi dodatno su pogoršale situaciju.

Žrtve se često boje prijaviti nasilje, a nerijetko nemaju ni priliku to učiniti, zbog čega je iznimno važno osvijestiti javnost da je dužnost svakoga tko sumnja na obiteljsko nasilje da to prijavi policiji, nadležnom centru za socijalnu skrb ili državnom odvjetništvu i na taj način spriječiti daljnje zlostavljanje i potencijalno spasiti nečiji život.

Pisane vijesti