Ministar Aladrović na IX. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Slika /novosti/WhatsApp-Image-2019-09-03-at-14.48.30-550x250.jpeg
Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović sudjelovao je danas na IX. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Orahovici te posjetio Virovitičko-podravsku županiju povodom dana županije.

Na početku sjednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo postignućima Projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Također,  istaknuo je privlačenje ulaganja u slavonske županije, podizanja stope zaposlenosti, ulaganja u bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, kvalitetnije zdravstvene i socijalne usluge te veću kvalitetu života kao cilj samoga Projekta.

U uvodnome govoru premijer je također naglasio  da je otvaranje novih radnih mjesta i ostanak stanovnika u Slavoniji kao prioritet provedbe projekta te podsjetio da je ova Vlada jasno stavila do znanja želju za ravnomjernim regionalnim razvojem Republike Hrvatske.  Kao pozitivni primjer  istaknuo inkubator u Orahovici  te izrazio nadu da će upravo on omogućiti mladima s idejama za lakši start.

“Ukupno gledajući, naše aktivnosti ovdje dio su širih napora Vlade u pogledu gospodarskog rasta i učinit ćemo sve da provedbom niza zakonskih prijedloga i novih proračunskih mehanizama pomognemo ravnomjernom razvoju zemlje posebno Slavonije”, naglasio je Plenković.

Sjednica je završila raspravom i zaključcima, a nakon toga potpisano je 17 ugovora za realizaciju projekata u Slavoniji, Baranji i Srijemu, vrijednih 232 milijuna kuna.

Izvor: www.vlada.hr

Pisane vijesti