Ministar Aladrović na 6. sjednici Vlade RH predstavio Nacrt prijedloga zakona o upućivanju radnika u Republiku Hrvatsku i prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni (EU)

Slika /slike/2020/6sjednicaVRH.jpg
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na 6. sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio je Nacrt prijedloga zakona o upućivanju radnika u Republiku Hrvatsku i prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU).

Prijedlogom zakona o upućivanju radnika u RH i prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni ustanovljava se sveobuhvatni pravni okvir kojim se u pravni poredak Republike Hrvatske, u jednom aktu, preuzimaju tri direktive Europske unije, kojima je osnovni cilj zaštita radnih prava, odnosno uvjeta rada upućenih radnika i koje predstavljaju okvir za plaću i druga radna prava upućenih radnika.

„Predloženim zakonom osigurava se provedba novih pravila i mehanizama zaštite i kontrole zajamčenih uvjeta rada, ostalih prava i položaja upućenih radnika. Isto tako uređuju se i pravedniji uvjeti za poštenu tržišnu utakmicu na unutarnjem tržištu Europske unije te pravna sigurnost“, istaknuo je ministar Aladrović na sjednici Vlade.

Stranica