Konferencija "Zaposli se u Hrvatskoj"

Slika /arhiva/wp-content/uploads/2019/03/Zaposli-se-u-HR_naslovna.png
Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Jutarnji list organiziraju konferenciju „Zaposli se u Hrvatskoj“ koja će se održati u utorak, 26. ožujka 2019. od 9.30 do 13.30 sati u Hotelu Esplanade Zagreb, u Smaragdnoj dvorani, Mihanovićeva 1.

Cilj konferencije je promicati pozitivne slike o mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja koje se okreću mladima kako bi budućnost ostvarili u svojoj zemlji te se realizirali u poslovnom svijetu. Na konferenciji će se predstaviti sve važne informacije o mogućnostima koje pružaju mjere aktivne politike zapošljavanja, s naglaskom na mjeru samozapošljavanje koja potiče poduzetnički duh, zatim na potpori za zapošljavanje (pripravništvo) koja omogućuje stjecanje prvog radnog iskustva svima koji su završili visoko obrazovanje i ulaze u svijet rada te na specijaliziranim programima zapošljavanja sufinanciranim sredstvima Europskog socijalnog fonda koji odgovaraju izazovima tržišta.

Uvodno će se na konferenciji obratiti predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok će prezentaciju o kampanji "Zaposli se u Hrvatskoj" održati glavni savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava Miroslav Smetiško. Potom će se održati panel rasprava „Kako se zaposliti u Hrvatskojna kojoj će mišljenja razmijeniti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić.

O tome „Kako članstvo u EU pomaže u poticanju zapošljavanja i promociji poduzetništva“, u drugom dijelu panel rasprave, razgovarat će ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Karlo Ressler, voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević te poduzetnik Damir Sobol vlasnik Microblinka i Photomatha. U okviru konferencije dodijelit će se ugovori za projekte  poziva  „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda.      

Najave