Državni tajnik Ivan Vidiš sudjelovao na 110. Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi

Slika /slike/2022/Vijesti/Vidis_Zeneva.png
U utorak, 7. lipnja 2022. održana je 110. Međunarodna konferencija rada u Ženevi na kojoj je u ime Republike Hrvatske sudjelovao državni tajnik Ivan Vidiš.

Tom prigodom je istaknuo kako je Republika Hrvatska u posljednje dvije godine uvela mnoge mjere kako bi odgovorila na višestruke globalne krize, a koje su bile utemeljene na konstruktivnom socijalnom dijalogu.

„Od početka pandemije koronavirusa, Vlada RH je posebnu pozornost posvetila tada ugroženom tržištu rada te uložila 1,3 milijardi eura za mjeru očuvanja radnih mjesta koje je koristilo 680 tisuća radnika te 120 tisuća poslodavaca“, naglasio je državni tajnik Vidiš.

Govoreći o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. istaknuo je da on sadrži ambiciozne, ali ostvarive ciljeve za brži oporavak Hrvatske.

Također, istaknuo je kako je zbog geopolitičke krize, Vlada predstavila i paket mjera za ublažavanje inflatornih pritisaka na standard građana i rasta cijena energenata vrijedan 640 milijuna eura te omogućila više od 735 tisuća korisnika mirovina korištenje jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata za što je osigurano 480 milijuna kuna.

U sklopu svog posjeta Ženevi državni tajnik Vidiš održao je bilateralne sastanke s delegacijama Malte, Litve i Belgije, te se susreo s Heinzom Kollerom, Regionalnim direktorom Međunarodne organizacije rada za Europu i Centralnu Aziju.

Pisane vijesti