Državna tajnica Majda Burić u posjeti korisnika “ZAŽELI” u Fužinama

Slika /novosti/66b2468e-4e91-4450-ad7f-1310a6fa2efb-550x250.jpg
Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić boravila je u Općini Fužine u sklopu kojega je posjetila uključene u projekt „ZAŽELI – tvoja pomoć je potrebna drugima“, razgovarala sa ženama zaposlenima na Projektu te posjetila neke od korisnika.

Općina Fužine u sklopu Projekta zapošljava 8 žena koje pomažu 48 starijih i nemoćnih korisnika za što je osigurano 1.6 milijuna kuna. Za područje Gorskog kotara osigurano je skoro 12 milijuna kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja pa je nezaposlenost na području devet goranskih gradova i općina unatrag dvije godine smanjena za 40 posto.



„Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava osiguralo milijardu kuna za program zapošljavanja žena ZAŽELI u sklopu kojega se na području Gorskog kotara program provodi u sedam goranskih gradova i općina, a zaposleno je ukupno 75 žena koje pružaju pomoć u kući za 362 korisnika za što je osigurano gotovo 14 milijuna kuna“, kazala je državna tajnica Burić.


Zlatko Mance (95), najstariji korisnik programa “ZAŽELI”


Razgovarajući s zaposlenima na Projektu, državna tajnica naglasila je kako je Vlada u ovom mandatu za poticanje zapošljavanja osigurala rekordnih 6.5 milijardi kuna.

Pisane vijesti