Državna tajnica Burić na događanju pod nazivom „Hibridni način rada i usklađenje privatnog i poslovnog“

Slika /slike/2021/Fotografije/Vijesti/mamforce.jpg
Kao dio aktivnosti u okviru EU sufinanciranog projekta „Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce“ kojeg provodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politke zajedno s partnerima Hrvatskom zajednicom županija i tvrtkom Spona code, u Zagrebu je 15. lipnja 2021. godine održano događanje pod nazivom „Hibridni način rada i usklađenje privatnog i poslovnog“.

Cilj spomenutog projekta je razvijanje fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života te promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce pri zaposlenju i na radnom mjestu.

Vrhunac događanja bila je svečana dodjela MAMFORCE standarda, znaka kvalitete odgovornih poslodavaca,  čime su se zajednici tvrtki i institucija koje rade na razvoju poticajnog i pravičnog radnog okruženja u kojem svi zaposleni ostvaruju ista prava zapošljavanja, profesionalnog razvoja i napredovanja, pridružile nove članice.

U ime Ministarstva sudionicima se uvodno obratila državna tajnica Majda Burić, koja je u svom pozdravnom govoru naglasila kako Vlada Republike Hrvatske prepoznaje važnost unaprjeđenja ravnoteže između privatnog i poslovnog života te kontinuirano ulaže velike napore na poboljšanju položaja žena na tržištu rada i jačanju ekonomske stabilnosti obitelji. Kao rezultat, znatno je unaprijeđen pravni okvir rodiljnog i roditeljskog dopusta i izgrađeno i obnovljeno više od 500 vrtića te je uvedeno i produženo radno vrijeme vrtića koje mogu koristiti roditelji s nestandardnim radnim vremenom. 

Svoje obraćanje državna tajnica je zaključila riječima: "Zakonski okvir postoji, a drago mi je primijetiti i korporativna kultura, stoga je zadatak svih nas održavati ravnotežu između zaštite radnika i poticanja novih oblika rada, istodobno osiguravajući jednak tretman i poštujući njihovu raznolikost i specifičnost potreba."

Pisane vijesti