Dodijeljena priznanja "Zvone" odgajateljima u sustavu skrbi za djecu

Slika /slike/2023/Vijesti/IMG_8978.jpg
U petak, 21. travnja 2023. u Crikvenici je održana 2. dodjela priznanja "Zvone", a koja se dodjeljuje odgajateljima u sustavu skrbi za djecu u znak zahvalnosti, prepoznavanja i vrednovanja njihovog osobitog doprinosa životima djece i mladih s iskustvom života u domovima socijalne skrbi i kod drugih pružatelja socijalnih usluga za djecu.

Priznanje Zvone nastalo je kao inicijativa stručnjaka i osoba s iskustvom života u alternativnoj skrbi, a njime upravlja Koordinacijski odbor i Odbor korisnika.

Posebnost priznanja Zvone je u tome što prijedlog za dodjelu priznanja podnose djeca, mlade osobe ili odrasle osobe s iskustvom života u skrbi.

U 2023. godini nominirano je 19 odgajatelja, a u najuži izbor za dodjelu priznanja ušla su četiri odgajatelja – Davor Vukelić, odgajatelj u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce, Željka Podunavac, odgajateljica u Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik, Jelena Kuzmić, odgajateljica u Kući sv. Franje, Caritas i Nikolina Trupina, odgajateljica u Odgojnom domu Mali Lošinj. Ovogodišnje priznanje Zvone dobila je odgajateljica Jelena Kuzmić.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi je i ove godine bilo pokrovitelj priznanja Zvone, s obzirom na to da su upravo odgajatelji oni stručnjaci u sustavu socijalne skrbi koji svakodnevno skrbe o svim potrebama djece koja su u riziku od izdvajanja ili koja su izdvojena iz vlastite obitelji. U 23 doma socijalne skrbi za djecu kojima je osnivač Republika Hrvatska, upravo odgajatelji čine više od 53 posto svih stručnih radnika.

Ministarstvo čestita svim nominiranim odgajateljima, a posebice ovogodišnjoj dobitnici priznanja odgajateljici Jeleni Kuzmić, te iskreno zahvaljuje svim odgajateljima u sustavu socijalne skrbi za predanost u svom radu s djecom!

Pisane vijesti